Til zoekt naar reden voor Feyenoord-remise tegen Drita: 'Dan gaat het makkelijker'

23-07-2021 06:53 Laatste update: 07:59
75

Guus Til noemt het 'geen ramp' dat Feyenoord op bezoek bij FC Drita is blijven steken op een 0-0 gelijkspel. De 23-jarige aanvallende middenvelder ziet dat de Rotterdammers in de return echter beter met hun kansen om moeten gaan.

Na afloop van de eerste ontmoeting met Drita krijgt Til voor de camera van ESPN de vraag of het resultaat tegenvalt. "Zeker", antwoordt de huurling. "Maar het ligt zó dichtbij elkaar: in de laatste minuut ging de bal nog op de paal. Dit is ook geen ramp. Europees gaat het normaal gesproken over twee wedstrijden, dus daar moeten we het naar mijn mening ook op beoordelen. 0-0 is natuurlijk geen goed resultaat. We moeten het volgende week afmaken."

"We hebben vanaf de eerste minuut op hun helft gespeeld", gaat Til verder. "We konden er alleen niet doorheen komen. Welke verklaring ik daarvoor heb? Als je in dit soort potjes vroeg een goal maakt, dan gaat het makkelijker. Als die eerste treffer dan uitblijft krijgen zij ook hoop. De spaarzame kansjes die er zijn moeten we afmaken. Als zo'n kans als die van mij in de tweede helft er niet ingaat, dan wordt het moeilijk."

Volgende week donderdag speelt Feyenoord de return tegen Drita in de eigen Kuip. Om 20.00 uur staat de aftrap dan gepland. Feyenoord heeft aan een overwinning genoeg om door te gaan naar de derde voorronde van de Conference League.