Dost aangepakt na kleedkamertirade: 'Wist niet van het cameraatje, niet blij mee'

Dost aangepakt na kleedkamertirade: 'Wist niet van het cameraatje, niet blij mee'

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 12:58vr 23-07-2021 om 12:58

Laatste update: vrijdag 23 juli 2021 om 13:17vr 23-07-2021 om 13:17

Bas Dost heeft zijn eerste halve seizoen namens Club Brugge achter de rug en voelt zich op zijn plek in het Jan Breydelstadion. De lange spits baalt alleen van de manier waarop hij in de media is verschenen.

Terwijl Club Brugge in de kampioensplay-offs jacht maakte op de titel, werd er gefilmd in de kleedkamer. De Belgische media pakten uit met tirades van Ruud Vormer én van Dost. "Ik wilde vanuit een bepaalde emotie aangeven: jongens, zo kan het niet verder! Alleen werd alles opgenomen. Ik ben daar eerlijk gezegd niet zo'n voorstander van", aldus de spits in een groot interview met De Krant van West-Vlaanderen.

Dost had de vaste cameraman juist weggestuurd, omdat hij de ploeg toe wilde spreken. "Ik ben niet iemand die dat snel doet, maar ik voelde er nood aan. Ook voor mezelf, om de boel even op scherp te zetten. Ik heb er achteraf ook bij gezegd, hé jongens, dit was niets persoonlijks. Alleen wist ik niet dat er nog een vast klein cameraatje in de kleedkamer hing. Was ik achteraf niet blij mee."

Het leverde hem de hoon van columnist Nico Dijkshoorn op. "Heb ik niet gelezen en ook niets van gehoord. Kan ik niks mee. Dat hij schrijft dat ik het deed voor de camera's, zegt genoeg. Ik ben juist iemand die nooit met de camera's bezig is", aldus Dost. "Er wordt zoveel geluld door mensen die niet weten waar het over gaat. Door mensen die mij niet kennen en maar wat roepen."

'Ik weet wel hoe het werkt'
Dat merkte Dost ook tijdens het voorbije EK: de spits volgde de wedstrijden van Oranje, maar liet de analyses links liggen. "Altijd al dat gelul na die wedstrijden, dat vind ik zó gemakkelijk. Ik kon mij daar vroeger echt aan ergeren, maar nu kijk ik er niet eens meer naar. Ik lees ook geen kranten. Ik weet intussen hoe het werkt: als ik de eerste drie wedstrijden niet scoor, zal ik er weer niks meer van kunnen."

Dost wil het echter niet zover laten komen. Tijdens zijn debuutseizoen in België scoorde hij tien keer in alle competities, maar de geboren Deventenaar is vastbesloten om dat aantal te overtreffen. "Als ik zo fit blijf, mag je van mij toch meer dan twintig goals eisen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws