Ajax maakt selectie voor trainingskamp bekend: Kudus is opvallende afwezige

Ajax maakt selectie voor trainingskamp bekend: Kudus is opvallende afwezige

23-07-2021 15:48 Laatste update: 16:54
212

Ajax is met een aantal internationals afgereisd naar Zuid-Duitsland voor het oefenduel met Bayern München van zaterdagavond. De Amsterdammers gaan na die wedstrijd een week op trainingskamp in Oostenrijk.

De verrassende afwezige bij de groep die naar Oostenrijk afreist is Mohammed Kudus. De Ghanees speelde al in een aantal oefenwedstrijden van Ajax mee, kwam niet op een eindtoernooi in actie en is voor zover bekend niet geblesseerd. Toch moet de aanvallende middenvelder verstek laten gaan. Ook Danilo is er niet bij. Ajax Showtime weet dat hij later komt vanwege een positieve coronatest.

Spelers die namens Oranje op het EK in actie kwamen, zijn wel van de partij. Dat betekent dat Steven Berghuis, die Feyenoord achter zich liet om bij de landskampioen te gaan spelen, zijn eerste officieuze Ajax-minuten kan gaan maken. Ook Maarten Stekelenburg, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen zijn er weer bij.

Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Sean Klaiber, Edson Álvarez en Antony zitten nog niet bij de groep. Het Argentijnse tweetal is nog op vakantie nadat ze met hun team de Copa América wonnen, terwijl Klaiber afgelopen week nog op de Gold Cup actief was met Suriname. Álvarez speelt nog op datzelfde toernooi, terwijl Antony een Olympiër is namens het Braziliaanse team.

De volledige spelerslijst: Stekelenburg, Pasveer, Gorter; Blind, Schuurs, Mazraoui, Magallán, Baas, Timber, Rensch; Regeer, Gravenberch, Taylor, Jensen, Labyad, Klaassen, Ekkelenkamp, Fitz-Jim; Haller, Berghuis, Tadic, Neres, Martha.