Breaking news

Ajax maakt er groot feest van: Cambuur krijgt enorm pak slaag in Arena

Fraser over 'kleurtje': 'Wil geen deelgenoot zijn van dat soort discussies'

Fraser over 'kleurtje': 'Wil geen deelgenoot zijn van dat soort discussies'

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 20:55vr 23-07-2021 om 20:55

Het maakt Henk Fraser niet uit dat sommigen denken dat hij vanwege 'zijn kleurtje' in de profielschets van de KNVB past. Louis van Gaal heeft hem op het oog als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. 

Het gaat ook in de voetballerij steeds vaker over diversiteit. Fraser laat zich er niet door leiden. "Ik denk niet in kleur, afkomst, geloof of gender", citeert De Telegraaf hem. "Dat klinkt misschien idealistisch, maar het speelt gewoon niet in mijn leven. Ik wil ook totaal geen deelgenoot zijn van dat soort discussies, omdat het niet in mijn leven past. Van mij mag niemand uitgesloten worden. Nu ook."

"Ondanks alle goedbedoelde meningen en adviezen: ik doe iets als ik voor mezelf vind dat ik het moet doen. Dat staat los van kleur of misschien overgekwalificeerd zijn, omdat er zogenaamd naar een gekleurde trainer wordt gezocht", vervolgt de trainer van Sparta.

"Dat dit in mijn geval onzin is? Het wordt wel benoemd. Maar het blijft mijn keuze. De discussie laat ik aan anderen. Weet je: zien mensen het in je zitten, dan krijg je toch wel die kans. En zo niet, dan niet", besluit Fraser.

Het is de bedoeling dat de KNVB volgende week bekendmaakt dat Van Gaal de nieuwe bondscoach is. Hij neemt Fraser en Danny Blind mee als assistenten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws