Geen optimale start in Belgische titelrace voor Van den Brom en invaller Eiting

Geen optimale start in Belgische titelrace voor Van den Brom en invaller Eiting

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 22:39vr 23-07-2021 om 22:39

John van den Brom is de Belgische competitie niet optimaal begonnen met zijn KRC Genk. De titelkandidaat speelde op bezoek bij Standard Luik met 1-1 gelijk en kwam daarmee goed weg.

De oefenmeester liet Carel Eiting op de reservebank zitten, maar had wel een basisplaats in petto voor Mike Trésor. Die zag dat zijn ploeg meer balbezit had en in de eerste helft een aantal kansen kreeg om de score te openen. Paul Onuachu, de spits aan Genkse zijde, had het vizier echter niet op scherp staan.

Na rust pakte Standard voorzichtig het initiatief en zij kwamen wel tot een doelpunt. Konstantinos Laifis, de Cypriotische centrumverdediger, kopte raak en die goal leek lang cruciaal te zijn. Pas in blessuretijd, toen Eiting net in het veld was gekomen, werd er een punt gered: Théo Bongonda maakte er nog 1-1 van.

Van den Brom wil dit seizoen voor het kampioenschap gaan en Club Brugge de loef afsteken. Die ploeg opent de competitie zondagmiddag met een thuiswedstrijd tegen KAS Eupen. Vorig jaar eindigde Genk als tweede en moest het de Bruggelingen voor laten gaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws