Amerikaanse investeerders nemen Den Bosch over: 'Wij zien hier veel potentie'

Amerikaanse investeerders nemen Den Bosch over: 'Wij zien hier veel potentie'

23-07-2021 23:47
121

FC Den Bosch komt grotendeels in handen van Amerikaanse investeerders. De Pacific Media Group krijgen meer dan de helft van de aandelen van de club in handen en gaan samenwerken met andere investeerders.

Op de website van de Bosschenaren valt namelijk te lezen dat ook Partners Path Capital, Randy Frankel, Chien Lee en Krishen Sud tot de Amerikaanse investeerders behoren. Verder gaat ook een groep bestaande aandeelhouders uit Den Bosch zelf, dat bekend staat als de groep Forza FC Den Bosch, meer investeren.

De Amerikanen meldden zich geruime tijd geleden in Den Bosch om aandelen over te nemen. PMG heeft ervaring met het leiden van voetbalclubs, want ze zijn ook betrokken bij Barnsley FC, FC Thun, KV Oostende, AS Nancy en Esbjerg. "Wij zien veel potentie in FC Den Bosch en ook de stad ’s-Hertogenbosch past bij onze ambities", zegt investeerder Paul Conway op de clubsite.

De club benadrukt dat het gouden prioriteitsaandeel, waarmee de naam, clubkleuren, clubcultuur en vestigingsplaats gewaarborgd zijn, eigendom blijven van Stichting Behoud Betaald Voetbal 's-Hertogenbosch.