'Dortmund ziet in Malen een speler wiens marktwaarde kan verdubbelen'

'Dortmund ziet in Malen een speler wiens marktwaarde kan verdubbelen'

24-07-2021 13:46
105

Het zegt veel over de potentie van Donyell Malen dat Borussia Dortmund bereid is om dertig miljoen euro voor hem te betalen. Dat stellen Bert van Marwijk en Youri Mulder. De Bundesliga-topclub staat erom bekend een uitstekend oog voor jong talent te hebben.

Spelers als Ousmane Dembélé, Jadon Sancho, Pierre-Emerick Aubameyang en nu Erling Haaland ontwikkelden zich bij Die Schwarzgelben tot topspelers. "Door een heel goed scoutingsbeleid hebben ze veel geld verdiend", zegt Mulder in het Algemeen Dagblad. "Zij zien in Malen een speler wiens marktwaarde kan verdubbelen, anders halen ze hem niet. En ze hebben het vaak bij het goede eind."

"Er is een sfeer die uitstraalt: als je hier komt, word je een betere speler en groei je door", vervolgt de oud-spits. "Ik denk dat Malen dat ook gaat lukken. Hij kan een nieuwe Aubameyang zijn. Zo ver als Aubameyang is gekomen, is hij nog niet, maar Malen is wel op weg daarnaartoe. Ik verwacht dat hij dat kan vasthouden."

Ook Van Marwijk is positief over de keuze van de PSV-aanvaller. De ex-bondscoach, die ook een verleden heeft in het Signal Iduna Park, omschrijft Dortmund als een technische ploeg die heel snel is in de omschakeling. "Dat is Malen op het lijf geschreven. En of hij daar nu in de spits, vanaf rechts of aan de linkerkant gaat spelen, het beweegt daar allemaal door elkaar heen. Het is een ideaalplaatje. Mijn gevoel zegt ook dat hij daar een volgende stap kan gaan zetten."