Berghuis begint op de bank in oefenwedstrijd van Ajax tegen Bayern München

Berghuis begint op de bank in oefenwedstrijd van Ajax tegen Bayern München

24-07-2021 15:40
160

Steven Berghuis kan zaterdag zijn debuut maken voor Ajax. De van Feyenoord overgekomen aanvaller begint in de oefenwedstrijd tegen Bayern München nog wel op de bank.

Berghuis weet onder meer mede-internationals Maarten Stekelenburg en Daley Blind naast zich. Trainer Erik ten Hag heeft wel basisplaatsen voor Jurriën Timber en Ryan Gravenberch. Zij sloten allemaal deze week weer aan bij de groepstraining van de Amsterdammers na het EK met het Nederlands elftal. Davy Klaassen is tegen Bayern nog niet van de partij.

Ook Mohammed Kudus ontbreekt. De Ghanese middenvelder stond al niet op de spelerslijst voor het oefenduel met Bayern en het trainingskamp in Oostenrijk. Waarom hij ontbreekt, is nog onduidelijk. Danilo voegt zich later bij de Ajax-selectie. De Braziliaan is net hersteld van een coronabesmetting.

Onder meer David Neres kan wel weer meedoen. De vleugelaanvaller liet verstek gaan tegen Anderlecht. Hij vormt een voorhoede met Sébastien Haller en aanvoerder Dusan Tadic. Gravenberch staat op het middenveld naast Kenneth Taylor en Zakaria Labyad. Achterin vormen Perr Schuurs en Timber een duo, terwijl Noussair Mazraoui en Devyne Rensch de backs zijn. Remko Pasveer verdedigt het doel.

Ajax en Bayern trappen om 16.30 uur af in de Allianz Arena. Bij de Bundesliga-kampioen ontbreken nog de nodige gevestigde namen. Joshua Zirkzee verschijnt wel aan de aftrap.