Ajax speelt in vermakelijk duel gelijk met Bayern, officieus debuut voor Berghuis

24-07-2021 18:20
280

Ajax heeft in een spectaculair duel met 2-2 gelijkgespeeld tegen Bayern München. De Amsterdamse goals werden gemaakt door Zakaria Labyad en Victor Jensen. Steven Berghuis maakte tevens zijn officieuze debuut bij de Amsterdammers.

Ajax begon sterk aan het duel met Bayern. Na tien minuten kwam de ploeg van Erik ten Hag al op voorsprong in de Allianz Arena. Bayern-doelman Sven Ulreich leverde de bal in bij Dusan Tadic. De Ajax-captain bracht Sébastien Haller in stelling, maar de Franse Ivoriaan stuitte op Ulreich. In de rebound kwam de bal voor de voeten van Labyad, die raak schoot: 0-1.

Bayern kwam na de treffer steeds beter in de wedstrijd. Dat resulteerde voor rust nog in de gelijkmaker. Eric Choupo-Moting verschalkte Remko Pasveer van dichtbij, waardoor het 1-1 stond. Vlak voor het rustsignaal leek Joshua Zirkzee de 2-1 namens de thuisploeg te maken. De Nederlandse spits omspeelde Pasveer, waarna hij de bal in het Ajax-doel wilde lopen. Tot zijn verrassing kon de aanstormende Perr Schuurs nog ingrijpen, waardoor Zirkzee op ongekende wijze niet wist te scoren.

In de tweede helft was het wél raak voor Bayern. Verdediger Tanguy Nianzou maakte de 2-1 namens Der Rekordmeister. De ploeg van Julian Nagelsmann kon echter niet lang van de voorsprong genieten: twee minuten later zorgde Victor Jensen er met een fraaie uithaal voor dat Ajax weer op gelijke hoogte kwam.

Na 64 minuten kwam Steven Berghuis in de ploeg bij Ajax. De ex-Feyenoorder maakte daarmee zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers. Later in de wedstrijd kreeg Berghuis nog een mogelijkheid om te scoren, maar doelman Ulreich keerde de inzet. Bayern en Ajax wisten allebei niet meer tot scoren te komen. 2-2 werd de eindstand.