Van Bommel incasseert vierde nederlaag op rij: Monaco verslaat Wolfsburg

24-07-2021 19:12
134

Mark van Bommel heeft met VfL Wolfsburg opnieuw een nederlaag moeten incasseren. De Bundesliga-subtopper ging zaterdag met 1-2 onderuit tegen AS Monaco. Het is al de vierde oefennederlaag op rij voor Die Wölfe.

Wolfsburg kwam via Yannick Gerhardt nog wel op voorsprong in Oostenrijk, maar na rust ging het mis. Na 65 minuten spelen kwam Monaco langszij na een eigen doelpunt van de Belgische aanwinst Sebastiaan Bornauw. Vier minuten later schoot Aleksandr Golovin de Monegasken op voorsprong.

Van Bommel begon zijn teneur met een krappe 2-1 zege op tweedeklasser FC Erzgebirge Aue. Daarna werd achtereenvolgens verloren van Hansa Rostock (0-3), Holstein Kiel (0-1) en Olympique Lyon (4-1). Ook Monaco, hoogstwaarschijnlijk de nieuwe werkgever van Myron Boadu, was dus te sterk. Onder meer Wout Weghorst ontbrak nog altijd na het EK.

Wolfsburg oefent volgende week nog tegen Atlético Madrid. Een week later begint het seizoen met een wedstrijd tegen Preussen Münster in de DFB-Pokal.