Antony-nieuws uit Brazilië: 'Ajax en Bayern in gesprek, São Paulo kan profiteren'

Antony-nieuws uit Brazilië: 'Ajax en Bayern in gesprek, São Paulo kan profiteren'

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 21:34za 24-07-2021 om 21:34

Laatste update: zaterdag 24 juli 2021 om 21:44za 24-07-2021 om 21:44

De interesse van Bayern München in Ajax-aanvaller Antony is serieus, meldt het Braziliaanse medium Globoesporte zaterdagavond Nederlandse tijd. Beide clubs zouden zelfs al met elkaar in gesprek zijn.

Vrijdag kwam er al nieuws over Antony door uit Duitsland: Bayern heeft Antony op de korrel, maar wil en kan vooralsnog niet voldoen aan Ajax' vraagprijs van 32 miljoen euro, meldde Sky Sport Germany. Volgens Globoesporte vindt Bayern dit bedrag inderdaad aan de hoge kant, maar zijn de onderhandelingen tussen beide clubs al wel begonnen.

Het Braziliaanse São Paulo spitst ondertussen de oren. De club verkocht Antony in 2020 voor circa zestien miljoen euro aan Ajax en kan bij een eventuele doorverkoop flink cashen. Als Ajax de buitenspeler voor meer dan zestien miljoen verkoopt, dan is twintig procent van de transfersom voor de Brazilianen. Als Ajax bijvoorbeeld dertig miljoen incasseert, moet er dus zes miljoen naar São Paulo overgemaakt worden.

Antony kan terugkijken op een sterk debuutseizoen in Amsterdamse dienst: in 46 officiële wedstrijden was hij goed voor tien goals én tien assists. Momenteel is hij met Brazilië actief op de Olympische Spelen in Japan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

32 miljoen voor Antony:

Te veel
22%
Te weinig
52%
Precies goed
27%
(8678 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws