Groep Bayern-fans maakt Nagelsmann uit voor 'zwijn' tijdens wedstrijd tegen Ajax

Groep Bayern-fans maakt Nagelsmann uit voor 'zwijn' tijdens wedstrijd tegen Ajax

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 22:35za 24-07-2021 om 22:35

Kersvers Bayern München-trainer Julian Nagelsmann maakte tijdens het oefenduel met Ajax zijn officieuze thuisdebuut, maar is niet door iedereen met open armen ontvangen. Een deel van de Bayern-aanhang beschimpte Nagelsmann, vanwege diens verleden bij stadgenoot TSV 1860 München.

Nagelsmann speelde korte tijd voor het eerste elftal van 1860 – tegenwoordig een Derde Bundesliga-club, die enige tijd de Allianz Arena deelde met stadgenoot Bayern – en begon er zijn carrière als jeugdtrainer. Een twintigtal Bayern-fans was dat nog niet vergeten, bleek tijdens de wedstrijd tegen Ajax. "Nagelsmann, jij zwijn, terug naar TSV", scandeerde de groep.

De trainer had het ook gehoord, liet hij na afloop weten. "Er waren nog niet zoveel toeschouwers, dus ik heb het meegekregen", wordt hij geciteerd door BILD. "Ik ben niet zo van de rivaliteiten, ik sta voor tolerantie. De mensen hier hoeven echt niet voor mij te klappen, omdat ik een verleden bij 1860 heb. Maar hoe mensen dit uiten... Daar moeten ze wel hun verstand bij gebruiken."

De wedstrijd tussen Bayern en Ajax eindigde overigens in 2-2. Zakaria Labyad opende de score, Eric Maxim Choupo-Moting en Tanguy Nianzou hielpen Bayern aan een voorsprong en Victor Jensen legde de eindstand vast.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws