Nagelsmann over opzienbarende misser Zirkzee tegen Ajax: 'Hij weet het zelf ook'

Nagelsmann over opzienbarende misser Zirkzee tegen Ajax: 'Hij weet het zelf ook'

24-07-2021 23:50
41

Joshua Zirkzee tekende tijdens de oefenwedstrijd tussen Bayern München en Ajax voor het meest opvallende moment van de wedstrijd. Bayern-trainer Julian Nagelsmann heeft de twintigjarige Schiedammer na afloop niet al te hard aangepakt.

Zirkzee omzeilde op slag van rust doelman Remko Pasveer en had de 2-1 voor het intikken, maar wachtte zo lang dat Perr Schuurs nog kon ingrijpen met een uiterste krachtsinspanning. Nagelsmann hoopt dat Zirkzee een 'andere Seriosität' aan de dag legt als het seizoen daadwerkelijk is begonnen. "Ik vind het niet nodig om het hier met hem over te hebben. Hij weet zelf ook wel dat hij het hier beter had kunnen doen", liet de trainer tijdens de persconferentie weten.

De jeugdinternational van Oranje startte zaterdag in de rug van concurrent Eric Maxim Choupo-Moting en speelde uiteindelijk een uur tegen Ajax. De bij ADO Den Haag en Feyenoord opgeleide spits beleefde eind 2019 een vliegende start in de Bayern-hoofdmacht, met twee goals in zijn eerste twee wedstrijden, maar heeft zich sindsdien moeten verzoenen met een rol in de schaduw van Robert Lewandowski. Tijdens het voorbije voorjaar speelde Zirkzee zonder te scoren op huurbasis voor Serie A-degradant Parma.

No Poll