Breaking news

LIVE: PSV één helft verwijderd van sportieve revanche na debacle tegen Feyenoord

The Daily Mail pakt uit: 'E-mails die bewijzen dat Man City wél valsspeelde'

The Daily Mail pakt uit: 'E-mails die bewijzen dat Man City wél valsspeelde'

Gepubliceerd: zondag 25 juli 2021 om 09:55zo 25-07-2021 om 09:55

Manchester City is toch weer in verlegenheid gebracht. De Premier League-kampioen zou de inkomsten kunstmatig hebben opgekrikt om de Financial Fair Play-regels te omzeilen, meldt The Daily Mail zondag.

De Engelse boulevardkrant zegt inzage te hebben gehad in e-mails en documenten, waaronder uit 2011. De sponsordeal met Etihad Airways bedroeg destijds vier miljoen pond, maar Manchester City verstuurde een factuur voor twaalf miljoen. Het verschil werd betaald door Executive Affairs Authority, een overheidsorganisatie uit de Verenigde Arabische Emiraten.

The Daily Mail stelt dat de inkomsten vermoedelijk kunstmatig werden opgeblazen. De Premier League kondigde twee jaar geleden al een onderzoek aan, maar The Citizens weten dat tot dusver succesvol te vertragen via juridische wegen. Volgens de krant duidt ook correspondentie uit 2014 erop dat City het leeuwendeel van zijn sponsorgeld niet van Etihad, maar van een staatsbedrijf ontvangt.

Manchester City werd in februari 2020 door de UEFA al voor twee jaar uitgesloten van deelname aan Europese toernooien vanwege het schenden van de Financial Fair Play-regels. De club trok in het hoger beroep bij het CAS echter aan het langste eind. Volgens het sporttribunaal kon niet worden bewezen dat City sjoemelde met sponsordeals.

Clubcommissaris Simon Pearce bestreed bij het CAS fel dat hij daaraan had meegewerkt, maar Der Spiegel publiceerde niet veel later een e-mail aan Etihad-directeur Peter Baumgartner uit december 2013. Daarin schrijft Pearce dat City op een bedrag van 99 miljoen pond wacht, maar dat Etihad slechts 8 miljoen hoeft te betalen en de rest van het bedrag terug krijgt.

Manchester City wil niet op de nieuwe aantijgingen reageren, maar repte eerder van een doelbewuste actie om het imago van de club te beschadigen. The Daily Mail noemt de opgedoken correspondentie met Abu Dhabi echter een 'smoking gun'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws