'Feyenoord maakt interesse in Sporting Portugal-spits van 7,5 miljoen kenbaar'

'Feyenoord maakt interesse in Sporting Portugal-spits van 7,5 miljoen kenbaar'

25-07-2021 12:36
210

Feyenoord heeft Sporting Portugal-spits Andraz Sporar naar verluidt op de korrel. De Rotterdammers zijn na het vertrek van Nicolai Jörgensen op zoek naar een nieuwe speler voor in de punt van de aanval.

Het Portugese Record maakt melding van de Feyenoord-interesse in Sporar. Sporting wil rond de 7,5 miljoen euro zien voor de 27-jarige Sloveen. Het is niet bekend hoeveel Feyenoord op tafel wil leggen voor de dertigvoudig international, al lijken de mogelijkheden van de stadionclub beperkt door het lage transferbudget.

Sporar lijkt op een dood spoor te zijn beland bij Sporting Portugal: de spits neemt na ingrijpen van trainer Rúben Amorim niet deel aan de voorbereiding met de club uit Lissabon. Sporar heeft wel nog een contract dat tot medio 2025 loopt bij zijn huidige club.

Vorig seizoen werd Sporar door de kampioen van Portugal een halfjaar verhuurd aan SC Braga. Daardoor was hij niet aanwezig toen Sporting de landstitel greep. Bij Braga was hij in 21 wedstrijden over alle competities goed voor drie goals en één assist. In de eerste seizoenshelft, toen Sporar wel nog voor Sporting speelde, kwam hij in twintig duels tot vier treffers en vijf assists.