'PSV wil doorschakelen naar De Jong na Malen-exit, Sevilla-vraagprijs te hoog'

'PSV wil doorschakelen naar De Jong na Malen-exit, Sevilla-vraagprijs te hoog'

25-07-2021 14:12
225

PSV wil direct inzetten op een terugkeer van Luuk de Jong, zodra de verkoop van Donyell Malen is afgerond. Dat meldt de Spaanse sportkrant AS. PSV hikt alleen tegen de vraagprijs van Sevilla aan.

De verwachting is dat de overstap van Malen naar Borussia Dortmund spoedig beklonken wordt. PSV gaat rond de dertig miljoen euro verdienen aan de 22-jarige spits. Een deel van dat bedrag wil de club investeren in nieuwe spelers, zo klinkt het. De Jong is daar één van. Sevilla wil dat PSV tussen de acht en tien miljoen betaalt voor de Nederlandse aanvaller. De Eindhovenaren lijken echter 'in principe' niet bereid om dat bedrag op tafel te leggen voor De Jong.

Hoeveel PSV wél overheeft voor de komst van de voormalig aanvoerder, is niet bekend. Sevilla-trainer Julen Lopetegui wil dat dit soort 'problemen' als bij De Jong zo snel mogelijk worden opgelost. De oefenmeester wil graag werken met spelers waarvan de verwachting is dat ze aanwezig zullen zijn bij de competitiestart.

Een dikke week geleden meldde het Eindhovens Dagblad dat PSV en De Jong nog steeds contact hebben met elkaar. De 38-voudig international revalideert nu van een knieblessure die hij op het EK-trainingskamp bij het Nederlands elftal opliep.