Club Brugge pakt met Vormer, Dost en Lang in absolute slotfase nog een punt

25-07-2021 18:29
44

Het Club Brugge van Noa Lang, Bas Dost en Ruud Vormer heeft op de valreep een nederlaag kunnen vermijden tegen KAS Eupen. In de 102e minuut werd het nog gelijk.

Club Brugge was vanaf de beginfase dominant, terwijl Eupen op de counter loerde. Dat resulteerde in een wedstrijd met kansen aan beide kanten. In de tweede helft vielen de doelpunten echter pas. In de 55ste minuut kreeg Club Brugge een strafschop na ingrijpen van de VAR. Dost nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal binnen: 1-0. Snel daarna kwam Eupen echter langszij. Joris Kayembe kon de zestien van Club gemakkelijk binnendringen, waarna hij de gelijkmaker produceerde.

En dik kwartier later kwam Eupen zelfs op voorsprong in het Jan Breydelstadion. Julien Ngoy was het eindstation van een vloeiende counter en verzuimde niet om zijn ploeg op 1-2 te schieten.

In het laatste deel van de wedstrijd zette Club Brugge alles op alles om weer op gelijke hoogte te komen. De arbitrage telde maar liefst tien minuten extra tijd bij de reguliere speeltijd op. Dat bleek de thuisploeg ook nodig te hebben: Charles De Ketelaere maakte in de dying seconds nog de 2-2 voor Club. Lang gaf bij die treffer de assist. Daardoor houdt Club Brugge één puntje over aan zijn eerste competitieduel in het nieuwe seizoen