'Wijnaldum-'trolls' moeten zich schamen, maar de FSG leidde zijn vertrek in'

'Wijnaldum-'trolls' moeten zich schamen, maar de FSG leidde zijn vertrek in'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 10:23ma 26-07-2021 om 10:23

Georginio Wijnaldum kondigde het voor het EK al aan en voegde zaterdag de daad bij het woord: de naar Paris Saint-Germain vertrokken Oranje-international gaf de redenen voor zijn transfervrije afscheid bij Liverpool. The Athletic komt maandag met extra tekst en uitleg.

Wijnaldum wees op de houding van de Fenway Sport Group (FSG), de Amerikaanse eigenaar van Liverpool, en een groep fans die zich via social media roerde. Zij zorgden ervoor dat hij zich niet geliefd voelde bij de club. "De fans in het stadion steunden mij. Zij en de fans op social media leken wel twee verschillende dingen", liet Gini weten. "Op social media kreeg ik alle schuld. Er waren momenten dat ik dacht: wow, als ze nu eens wisten wat ik allemaal doe om fit te blijven en elke wedstrijd te spelen."

The Athletic nuanceert dat laatste aspect echter en spreekt van een 'noisy minority', een rumoerige minderheid. Het medium wijst dan ook naar de clubeigenaren. 'De trolls die Wijnaldum beledigden, moeten zich schamen, maar het was de houding van de FSG die zijn vertrek inleidde', kopt clubwatcher James Perace.

Het contract van Wijnaldum liep per 1 juli af: beide partijen waren geruime tijd met elkaar in gesprek, maar wisten er niet uit te komen. 'De eigenaren hebben niet bepaald alles in de strijd gegooid om een transfervrij vertrek te voorkomen. Ze waren terughoudend en wilden geen lucratief contract uitdelen aan een speler die in november 31 wordt', klinkt het. 'Wijnaldum is een belangrijk onderdeel geweest van Liverpools successen in de voorbije jaren, maar uit de aanbiedingen van Liverpool sprak naar zijn mening niet de waardering die hij verdiende. En dat stak hem, los van zijn enthousiasme over het nieuwe avontuur dat hij samen met Mauricio Pochettino aangaat in Parijs.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Wijnaldum met PSG de Champions League winnen?

Ja
47%
Nee
53%
(1703 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws