'Minste Eredivisie-speler in FIFA 18' stopt noodgedwongen met voetballen

'Minste Eredivisie-speler in FIFA 18' stopt noodgedwongen met voetballen

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 12:21ma 26-07-2021 om 12:21

Bodi Brusselers heeft zijn voetbalcarrière noodgedwongen beëindigd. De 22-jarige Brabander speelde in Nederland voor NAC Breda en Helmond Sport en verkaste later naar Griekenland en Cyprus, maar heeft zijn laatste officieuze wedstrijd namens Team VVCS gespeeld.

Brusselers had nog gehoopt een nieuwe club te vinden, ondanks de knieklachten waarmee hij al maandenlang speelde. "Drie maanden geleden dacht ik: als het zo blijft, stop ik. Maar toch ben ik weer aan de pijnstillers gegaan, uit liefde voor het spelletje", vertelt de 22-jarige middenvelder, tot voor kort speler van het Cypriotische THOI Lakatamias, aan BN DeStem. "Nu wil ik dat niet meer. Straks loop ik mijn knieën kapot. Dat wil ik mijn lichaam niet aandoen."

Zijn voetbaldroom is hiermee in duigen gevallen. "Voetballen, de wereld zien en zo mijn geld verdienen. Dat heb ik het afgelopen jaar geweldig kunnen doen op Cyprus. Dat was de insteek voor de rest van mijn carrière geweest: mooie avonturen beleven. Maar dat gaat allemaal niet door." Brusselers, in het bezit van een VWO-diploma, is echter alvast nieuwe plannen aan het maken. "Aan de ene kant denk ik eraan om Psychologie te gaan studeren. Aan de andere kant lijkt het me heel erg vet om, net als mijn broertje, bij Defensie aan de slag te gaan. Uiteindelijk als straaljager- of apachepiloot. Ik moet er nog goed over nadenken."

Brusselers heeft uiteindelijk 31 Keuken Kampioen Divisie- en twee Eredivisie-wedstrijden op zijn naam geschreven. In 2017 stond hij overigens vanwege een opmerkelijke reden in de belangstelling: de toenmalig NAC-speler gold met een rating van 56 als minste Eredivisie-speler in het populaire spel FIFA18.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws