Tweede toptransfer voor Manchester United: Varane verlaat Real na tien jaar

Tweede toptransfer voor Manchester United: Varane verlaat Real na tien jaar

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 20:02di 27-07-2021 om 20:02

Laatste update: dinsdag 27 juli 2021 om 20:07di 27-07-2021 om 20:07

Manchester United heeft opnieuw zijn spierballen getoond op de transfermarkt. Na Jadon Sancho heeft de Premier League-grootmacht ook de komst van Raphaël Varane bevestigd. De Fransman komt naar verluidt voor 50 miljoen euro over van Real Madrid.

Dat maakt Manchester United dinsdagavond bekend via de officiële kanalen. Varane speelde al sinds 2011 voor de Koninklijke, dat hem op jonge leeftijd oppikte bij Lens. Hij won onder meer vier keer de Champions League en drie keer La Liga met de Madrilenen. De 28-jarige verdediger begon echter steeds meer te hunkeren naar een nieuw avontuur en hield de boot af bij Real, dat zijn tot medio 2022 lopende contract wilde verlengen. De Spaanse grootmacht, die ook Sergio Ramos al zag vertrekken, besloot daardoor mee te werken aan een transfer.

Varane is na Sancho de tweede grote aankoop van United deze zomer. De Engelse aanvaller kwam over van Borussia Dortmund. Varane wordt op korte termijn medisch gekeurd in Manchester. Daarna staat niets de officiële presentatie van Fransman meer in de weg. In een statemant op de clubsite laat United zeer blij te zijn met het contracteren van de Franse international en wereldkampioen.

Bij United wordt Varane gezien als de ideale kompaan van aanvoerder Harry Maguire. Zijn overstap naar Engeland betekent het einde van een tijdperk bij Real Madrid. Zowel Varane als Sergio Ramos vertrekken deze zomer na meerdere dienstjaren uit Spanje. Varane had bij Real nog een contract tot de zomer van 2022.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws