Geschorste Onana traint in Salou: 'We hebben een geweldige band opgebouwd'

Geschorste Onana traint in Salou: 'We hebben een geweldige band opgebouwd'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 15:49ma 26-07-2021 om 15:49

Andre Onana mag voorlopig niet trainen met Ajax en houdt in de Spaanse badplaats Salou zijn conditie op peil. Keeperstrainer Yvan Castillo is met de sluitpost uit Kameroen aan de slag gegaan en geniet met volle teugen van de samenwerking.

Onana werd vorig seizoen positief getest op het verboden middel furosemide en moet sinds februari een schorsing uitzitten. Hoewel Ajax in de tussentijd een paar maandjes van deze straf af heeft kunnen snoepen, moet hij tot 4 september wachten totdat hij weer mee kan trainen. En dus heeft Onana zich in Salou bij Castillo gemeld. "Hij heeft een erg bescheiden persoonlijkheid, die indruk kreeg ik direct na onze eerste ontmoeting", vertelt hij in gesprek met Diari de Tarragona over de Ajax-keeper.

De doelman heeft al een half jaar lang geen wedstrijd meer gekeept en moet ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen missen. Onana beschikt echter over voldoende mentale weerbaarheid, heeft Castillo geconstateerd. "Hij is psychologisch gezien in een geweldige staat, dat heeft me aangenaam verrast", klinkt het. "Dit is voor mij ook een mooie levenservaring, we hebben nu al een geweldige band opgebouwd."

Hoe lang Onana nog voor Ajax speelt, is overigens nog de vraag. Arsenal had interesse in de doelman en Olympique Lyon was concreet, al hebben de Fransen nog niet kunnen voldoen aan de vraagprijs van Ajax. Onana's contract loopt bovendien in 2022 af en Ajax heeft eerder al laten weten dat het de gesprekken over contractverlenging heeft stopgezet.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yvan Castillo Sentís (@yvancastillosentis)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws