Bosz kijkt naar zichzelf bij Lyon na nederlaag: 'Ik heb dat aan spelers gevraagd'

Bosz kijkt naar zichzelf bij Lyon na nederlaag: 'Ik heb dat aan spelers gevraagd'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 19:34ma 26-07-2021 om 19:34

Peter Bosz heeft na de oefennederlaag van Olympique Lyon tegen Sporting Portugal benadrukt dat hij daarvoor verantwoordelijk is. De Nederlandse oefenmeester zag zijn ploeg met 3-2 verliezen in Lissabon.

Na afloop van het oefenduel stond Bosz de clubkanalen van Lyon te woord. "Ik ben verantwoordelijk en heb de spelers gevraagd om hoog druk te zetten", stelt de coach. "Daar leer je dingen van, ook als het minder gaat. We zullen goed moeten analyseren wat goed en wat niet goed is gegaan. Daar gaan we aan werken."

"We maakten het Sporting veel te makkelijk om tot scoren te komen, kijkend naar de tegengoals", gaat Bosz verder. "We hebben te vaak balbezit verloren, vooral in de as van het veld. Dat mag gewoon niet gebeuren. Er zijn veel dingen die nog beter kunnen bij ons."

Tegen Sporting verloor Lyon zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder werd onder meer al geoefend tegen VfL Wolfsburg (4-1 winst) en Villarreal (2-2). Op zaterdag 7 augustus begint het Ligue 1-seizoen voor Bosz en consorten: Stade Brest is dan in eigen huis de tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws