Feyenoord haalt Oostenrijkse rots Trauner: 'Ik zou hem vergelijken met Chiellini'

Feyenoord haalt Oostenrijkse rots Trauner: 'Ik zou hem vergelijken met Chiellini'

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 09:45di 27-07-2021 om 09:45

Laatste update: dinsdag 27 juli 2021 om 09:46di 27-07-2021 om 09:46

Gernot Trauner is de nieuwe Abwehrchef van Feyenoord. De Oostenrijkse journalist Roland Korntner, die de 29-jarige verdediger al zo'n tien jaar kent, spreekt tegenover VoetbalPrimeur bijzonder lovend over de aanwinst van de Rotterdammers.

Trauner zette maandag zijn handtekening onder een vierjarig contract in De Kuip. Korntner stelt de fans van Feyenoord meteen gerust: de Oostenrijkse stopper past perfect in de speelwijze die coach Arne Slot voor ogen heeft. "Ik denk dat hij er goed past, want LASK Linz zet ook vaak erg hoog druk op de tegenstander. Hij is het gewend om met veel ruimte in zijn rug te spelen. En ja, ook aan de bal is hij comfortabel. Hij brak wedstrijden vaak open voor LASK", zegt de adjunct-hoofdredacteur en chef sport van het Oberösterreichisches Volksblatt.

"Hij blijft rustig onder druk en is uitstekend met zijn hoofd, zowel in defensief als aanvallend opzicht", somt Korntner andere sterke punten van Trauner op. "Hij is misschien niet de snelste speler, maar zijn positionering is prima. Daarnaast heeft hij veel internationale ervaring. Hij speelde 23 duels in Europa en vijf interlands voor Oostenrijk. Hij was dicht bij een plek in de EK-selectie, maar haalde het net niet. Dat komt, denk ik, vooral doordat LASK altijd 3-4-3 speelt en Oostenrijk 4-2-3-1."

Oostenrijkse Chiellini
Korntner twijfelt er echter niet aan dat Trauner zich snel aan zal passen bij Feyenoord. "Hij is 29 jaar, heeft ervaring en is al jaren aanvoerder. Hij vult zijn positie uitstekend in. Ja, hij is klaar voor deze stap", stelt de journalist. "Het is natuurlijk een heel ander niveau, maar ik zou hem vergelijken met spelers als Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. Hij is een rots in de verdediging, goed in het openen en opbouwen in balbezit en gevaarlijk met het hoofd bij vrije trappen en hoekschoppen."

Het was niet voor niets dat LASK-trainer Dominik Thalhammer stelde dat het hart uit zijn elftal wordt gerukt. "Ja, Trauner was écht zo belangrijk voor LASK. Hij was een sleutelspeler en de leider in goede en moeilijke tijden. Hij organiseerde het team en was bovendien de vertegenwoordiger van de selectie naast het veld."

Transfersom
Dat Feyenoord Trauner voor zo'n 1,5 miljoen euro overneemt van de Oostenrijkers, wekt verbazing bij Korntner. "Ik vind het best weinig. Ik had meer verwacht, misschien wel het dubbele. Maar LASK heeft de laatste jaren bewezen dat het bereid is om spelers te laten gaan die willen vertrekken. Zo ging Reinhold Ranftl een paar maanden geleden naar Schalke 04, Dominik Frieser vorig jaar naar Barnsley en João Victor in 2019 naar VfL Wolfsburg."

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws