Commentator Elshoff in quarantaine: post geopend, bloedprikken zonder toestemming

Commentator Elshoff in quarantaine: post geopend, bloedprikken zonder toestemming

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 10:36di 27-07-2021 om 10:36

Laatste update: dinsdag 27 juli 2021 om 10:41di 27-07-2021 om 10:41

Jeroen Elshoff gaat een moeilijke tijd door in een quarantainehotel in Tokio. De commentator van de NOS werd enkele dagen geleden op de Olympische Spelen positief getest op het coronavirus en verblijft sindsdien verplicht in een Japans hotel.

Daar moet hij minstens tien dagen in quarantaine. De Japanse autoriteiten maken het leven in dat hotel echter niet eenvoudig, want Elshoff krijgt te maken met bijzondere regels. Zo wordt zijn post van tevoren opengemaakt en werden bananen en bier uit voedselpakketten gehaald die hem door collega's en door het Nederlandse vrouwenvoetbalteam waren toegestuurd.

Ook werd hij zonder uitleg uit zijn hotelkamer gehaald om bloed te laten prikken. Op Twitter maakte de verslaggever daar zijn onvrede over kenbaar ('Is dit nog wel normaal?') en veel mensen steunden hem. Elshoff deelt sowieso veel van zijn dag op sociale media.

De commentator heeft dinsdag echter ook goed nieuws gekregen. Tijdens het laatste groepsduel van de Oranje Leeuwinnen op de Spelen mag Elshoff via een bijzondere verbinding radiocommentaar geven. Zelf meldt hij dat zijn 'quarantainecommentaardebuut' aanstaande is. De wedstrijd tussen Nederland en China begint dinsdagmiddag om 13.30 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws