Opgetogen Fortuna: 'Normaal gesproken is zo'n speler financieel niet haalbaar'

Opgetogen Fortuna: 'Normaal gesproken is zo'n speler financieel niet haalbaar'

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 12:28di 27-07-2021 om 12:28

Fortuna Sittard heeft dinsdag een grote slag geslagen: met Yigit Emre Çeltik is één van de grootste talenten van Turkije vastgelegd. De Limburgers zijn al een aantal jaren in Turkse handen en plukken daar nu de vruchten van.

Dat Fortuna het volste vertrouwen heeft in de achttienjarige Çeltik, blijkt uit het vijfjarige contract dat de middenvelder heeft mogen signeren. "Wij zullen Yigit alle tools aanreiken om zich door te ontwikkelen in Sittard", aldus technisch manager Sjoerd Ars in gesprek met de clubkanalen. "Normaal gesproken is een speler als Yigit financieel niet haalbaar voor ons, des te mooier dat we dankzij onze Turkse connecties toch een constructie hebben kunnen realiseren waarmee hij onze kant op kan komen."

Çeltik doorliep de hoog aangeschreven jeugdopleiding van Altinordu en mag nu meters maken in Sittard. "Ik ben enorm blij dat ik hier ben", laat hij weten. "Ik ben ervan overtuigd dat Fortuna Sittard en de Eredivisie mijn carrière zullen verrijken."

Fortuna versterkte zich eerder deze zomer al met doelman Felix Dornebusch. Zian Flemming lijkt juist hard op weg naar de uitgang, al wil het geïnteresseerde Nottingham Forest nog niet voldoen aan de vraagprijs van Fortuna.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws