FC Den Bosch-topscorer Hornkamp wil stap hogerop: spits kan naar Italië

FC Den Bosch-topscorer Hornkamp wil stap hogerop: spits kan naar Italië

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 16:40di 27-07-2021 om 16:40

Laatste update: dinsdag 27 juli 2021 om 16:56di 27-07-2021 om 16:56

Voor FC Den Bosch-topscorer Jizz Hornkamp lonkt mogelijk een transfer naar Italië. Serie A-promovendus Salernitana is geïnteresseerd in de 23-jarige spits en heeft zich bij zijn management voor hem gemeld. 

Van een concreet bod is nog geen sprake, maar de interesse van Salernitana is wel serieus. De club wilde weten of Hornkamp een eventuele overstap ziet zitten en dat is het geval. Het is nu aan de clubs. Den Bosch is niet van plan om zomaar toe te geven en wil de hoofdprijs voor de speler die nog maar één jaar vastligt in De Vliert. De gevraagde transfersom zou enkele tonnen bedragen. Het is aan Salernitana om met Den Bosch tot een vergelijk te komen.

Hornkamp scoorde het afgelopen seizoen twintig keer in 34 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden en staat door die statistieken in de belangstelling van meerdere clubs, waaronder uit de Eredivisie, al zijn die tot nu toe nog niet concreet voor hem geworden. Daarnaast is Hornkamp voor veel Nederlandse clubs niet te betalen. Het Deense Vendsyssel FF informeerde ook naar hem, net als clubs uit Polen, Frankrijk en de Duitse 2. Bundesliga.

Hornkamp wil graag een nieuwe stap zetten in zijn carrière. Hij eindigde het afgelopen seizoen op de derde plaats in de topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie. Elías Már Ómarsson (Excelsior, 22 goals) en Robert Mühren (SC Cambuur, 38 goals) bleven hem voor.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Hornkamp klaar voor een nieuwe stap?

Ja
71%
Nee
29%
(588 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws