Breaking news

Ajax geeft voetbalshow en haalt bijna de dubbele cijfers tegen Cambuur

Bizarre Oranje-statistieken, Wiegman verbaasd: Zag het niet aankomen

Bizarre Oranje-statistieken, Wiegman verbaasd: "Zag het niet aankomen"

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 23:35di 27-07-2021 om 23:35

Sarina Wiegman kijkt er gek van op dat het Nederlands dameselftal in drie groepswedstrijden op de Olympische Spelen 21 keer heeft gescoord. In de kwartfinale wacht wereldkampioen Amerika.

Nederland opende met een 3-10 overwinning op Zambia en dinsdag werd China afgeslacht: 8-2. "Ik zag het niet aankomen. Dit soort uitslagen op de Spelen is heel apart", zegt Wiegman tegen NU.nl.

Nederland verloor op het WK van 2015 nog met 1-0 van China. "Dit China was veel zwakker. Aan de andere kant, je maakt er niet zomaar acht. Deze uitslag zegt ook iets over ons. We hebben topaanvallers die makkelijk een goal maken. Dat is heerlijk om in je ploeg te hebben."

Nu wacht wereldkampioen Amerika. "Ik heb nog niet heel veel van ze gezien. Ze hebben het heel moeilijk gehad tegen Zweden, dus hun kwetsbaarheid is blootgelegd. Tegen Australië bleef het ook gelijk. Het komt allemaal wat dichterbij elkaar. Amerika is ervaren en lang bij elkaar, maar ook wat ouder. We gaan het zien vrijdag", zegt Wiegman tegen de NOS.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws