Excelsior haalt 'grote en fysiek sterke centrale verdediger' op bij Cambuur

Excelsior haalt 'grote en fysiek sterke centrale verdediger' op bij Cambuur

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 08:55wo 28-07-2021 om 08:55

Excelsior heeft de vierde zomerversterking vastgelegd. De club neemt Sven Nieuwpoort over van SC Cambuur, waar hij overbodig was. Nieuwpoort tekent voor één jaar met een optie voor nog een jaar. 

De 28-jarige Nieuwpoort kwam het afgelopen seizoen tot slechts elf optredens bij Cambuur. In het jaar daarvoor kwam hij drie keer in actie. Nieuwpoort speelde bij De Graafschap, Go Ahead Eagles en Almere City juist een belangrijke rol.

Bij Excelsior krijgt hij nu een nieuwe kans. "Sven is een grote en fysiek sterke centrale verdediger, gepokt en gemazeld in zowel de Eredivisie als Keuken Kampioen Divisie. Hij heeft zo'n 200 wedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal en is met drie clubs gepromoveerd", zegt technisch directeur Nick Kersten van Excelsior op de clubsite.

"Hij past precies in het profiel dat wij voor ogen hadden. Wij zijn blij dat een ervaren speler als hij voor Excelsior Rotterdam heeft gekozen. Hij is zeer geschikt om zijn ervaring over te brengen op de jonge groep die wij hebben"

Excelsior haalde eerder deze transferperiode al Thijs Dallinga, Stijn van Gassel en Redouan El Yakoubi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws