Schmidt 'wat verrast' door bliksemvertrek bij PSV: 'Het ging ineens heel snel'

Schmidt 'wat verrast' door bliksemvertrek bij PSV: 'Het ging ineens heel snel'

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 13:58wo 28-07-2021 om 13:58

Roger Schmidt heeft voor het eerst gereageerd op het definitieve vertrek van Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Pablo Rosario (OGC Nice). De trainer van PSV berust in het verlies, al was hij in het geval van Rosario wel enigszins verrast door de snelheid van de transfer.

Malen en Rosario werden dinsdag gepresenteerd door hun nieuwe clubs. "Het was geen verrassing dat Malen zou vertrekken", reageert Schmidt voor de camera van ESPN. "Het was duidelijk dat er een akkoord zou komen en dat Borussia Dortmund hem zou kopen. Ik wens hem alle succes, want Donyell is een geweldige speler en een geweldig persoon. Hij heeft belangrijke rol gespeeld bij het bereiken van de tweede plek afgelopen seizoen."

Waar Malen zo'n dertig miljoen euro opbracht, kreeg PSV minimaal zes miljoen euro voor Rosario. Het ging wel heel snel, zegt Schmidt. "Dat was wat verrassend voor mij. De transfer van Rosario kwam dit weekend plotseling ter sprake en het ging ineens heel snel. Een aantal maanden geleden gaf hij al wel aan zich klaar te voelen voor de stap naar het buitenland. Die kans deed zich nu voor en uiteindelijk zijn we akkoord gegaan met zijn vertrek."

Schmidt sluit het interview af door te zeggen dat PSV nu op zoek moet naar vervangers. Ook in gesprek met het Eindhovens Dagblad opende hij die deur. "Tot het einde van de transferperiode zullen we ons blijven versterken, maar dat gebeurt nu wel op de achtergrond. We moeten ons focussen op de wedstrijden." Woensdagavond verdedigt PSV een 5-1 voorsprong in de Champions League-return tegen Galatasaray.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws