FC Utrecht legt Leverkusen met klinkende cijfers over de knie na 135 minuten

28-07-2021 19:15
93

FC Utrecht heeft woensdag een knappe prestatie geleverd tegen Bayer Leverkusen. De Domstedelingen waren na 135 minuten voetbal met liefst 5-1 te sterk voor de Duitse subtopper, waarvoor Mitchel Bakker scoorde. Gyrano Kerk was de grote man.

De basis van FC Utrecht begint vorm te krijgen, maar ook Leverkusen trad woensdag met de nodige grote namen aan. Onder meer Jonathan Tah, Kerem Demirbay, Lucas Alario, Julian Baumgartlinger, Moussa Diaby, Florian Wirtz en Karim Bellarabi verschenen aan de aftrap. Ook Bakker was van de partij en de Nederlandse linksback, die overkwam van Paris Saint-Germain, opende kort na rust de score.

Utrecht liet zich echter niet uit het veld slaan. Kerk tekende niet veel later voor de gelijkmaker op aangeven van Hidde ter Avest. In de 71e minuut tekende aanvaller ook op schitterende wijze voor de 2-1, na een splijtende pass van Tommy St. Jago. Dat leek de eindstand te worden, maar Utrecht en Leverkusen besloten nog 45 minuten extra aan het duel te plakken.

In de 'derde helft' voerden de Domstedelingen de score nog flink op. Remco Balk maakte er 3-1 van, waarna Adrian Dalmau met twee rake strafschoppen een duit in het zakje deed. De ploeg van trainer René Hake blijft daarmee ongeslagen in de voorbereiding. Eerder werd gewonnen van KV Mechelen, AA Gent, Club Brugge, Germinal Beerschot en Niki Volos, terwijl er gelijk werd gespeeld tegen Royal Antwerp, Anderlecht en Zulte Waregem.

De basis van FC Utrecht: Oelschlägel; Ter Avest, St. Jago, Janssen, Warmerdam; Maher, Timber, Ramselaar; Kerk, Douvikas, Boussaid