Bosz en Lyon zwaaien Andersen uit; Twente profiteert van forse transfersom

Bosz en Lyon zwaaien Andersen uit; Twente profiteert van forse transfersom

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 19:28wo 28-07-2021 om 19:28

Peter Bosz heeft afscheid genomen van Joachim Andersen bij Olympique Lyon. De oud-speler van FC Twente maakt de overstap naar Crystal Palace, zo maken de clubs woensdag bekend.

Andersen speelde vorig seizoen ook al in de Premier League, toen Fulham hem huurde van Lyon. Met die club degradeerde de 25-jarige Deen, maar Crystal Palace geeft hem een nieuwe kans op het hoogste niveau in Engeland. Hij heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij de club van manager Patrick Vieira. 

Lyon ontvangt een transfersom van 17,5 miljoen euro voor de centrale verdediger, zo maakt de club bekend. Dat bedrag kan door bonussen nog met 2,5 miljoen oplopen. Bovendien is er een doorverkooppercentage van 12,5 procent bedongen.

Andersen speelde in het verleden 49 duels in de Eredivisie voor Twente, dat hem in 2013 had opgepikt uit de jeugd van FC Midtjylland. Via Sampdoria streek hij in 2019 bij Lyon neer, maar een vaste waarde werd hij bij Les Gones nooit.

Overigens profiteert ook Twente van de transfer van Andersen naar Crystal Palace. De club heeft naar verluidt recht op een opleidingsvergoeding die twee procent van de transfersom bedraagt. Dit komt neer op 350.000 euro.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws