PSV mag naar Denemarken: Midtjylland rekent na verlenging af met Celtic

28-07-2021 22:13
142

De volgende Champions League-tegenstander voor PSV is bekend. Celtic en FC Midtjylland deden niet veel voor elkaar onder, maar de Denen bleken over twee wedstrijden de sterkste.

De eerste wedstrijd was in 1-1 geëindigd en tijdens de return in Denemarken stond na drie kwartier een 0-0 stand op de borden. Dat zou in het 'uitdoelpuntentijdperk' genoeg zijn geweest voor The Bhoys, die met deze stand echter op een verlenging af koersten. Callum McGregor besloot vlak voor rust om daar eens iets aan te doen. De aanvoerder van Celtic nam een afgeslagen corner in ontvangst en zorgde met een schitterende volley voor de 0-1.

Heel lang hield die voorsprong echter geen stand. Pione Sisto bracht de bal in en Awer Mabil kopte hem voorbij doelman Scott Bain. Die stand bleef in de dertig daaropvolgende minuten op het scorebord staan, waardoor er alsnog verlengd moest worden.

In de verlenging was het Midtjylland – vorig seizoen Champions League-tegenstander van Ajax – dat de ban brak. Sisto zag een vrije trap mislukken, maar zijn Braziliaanse ploeggenoot Evander blies de aanval nieuw leven in met een subtiele opening: Henrik Dalsgaard gaf voor vanaf rechts en Raphael Onyedika gaf het laatste zetje.

Bij die 2-1 van Onyedika zou het uiteindelijk blijven, waardoor de Denen na het weekend kunnen beginnen aan hun dubbele ontmoeting met PSV. De winnaar van dat tweeluik is nog één stap verwijderd van de Champions League, de verliezer stroomt in de Europa League-groepsfase in.