Triest Liverpool-nieuws: 32 jaar na Hillsborough-ramp overlijdt ook slachtoffer 97

Triest Liverpool-nieuws: 32 jaar na Hillsborough-ramp overlijdt ook slachtoffer 97

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 23:34wo 28-07-2021 om 23:34

Liverpool zal voortaan 97 Hillsborough-slachtoffers herdenken, in plaats van 96. The Reds staan woensdagavond stil bij het overlijden van supporter Andrew Devine.

Hij was één van de Liverpool-fans die in 1989 betrokken was bij de beruchte stadionramp in Sheffield, waar 96 fans om het leven kwamen. Devine liep daarbij 'life-changing injuries' op en moest de rest van zijn leven doorbrengen in een rolstoel, terwijl hij niet zelfstandig kon eten en praten. Aanvankelijk leek het erop dat hij nog maximaal een half jaar in leven zou blijven, maar hij wist die verwachtingen ruimschoots te overtreffen.

32 jaar na dato is Devine alsnog overleden: hij is 55 jaar oud geworden. 'In de tussentijd was hij een geliefde zoon, broer en oom', schrijft Liverpool via de clubkanalen. Volgens de bevindingen van de lijkschouwer was de voetbalfan 'unlawfully killed': hij is dus alsnog overleden aan de verwondingen die hij tijdens de stadionramp opliep, zo luidt de officiële lezing. En dus zullen er tijdens de komende Hillsborough-herdenking niet 96, maar 97 slachtoffers herdacht worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws