Overmars betaalt vijf ton extra met Ajax: 'Ik heb gezegd: beginnen we niet aan'

Overmars betaalt vijf ton extra met Ajax: 'Ik heb gezegd: beginnen we niet aan'

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 07:21do 29-07-2021 om 07:21

Steven Berghuis imponeert Marc Overmars. De 29-jarige aanvaller lijkt zich na zijn overstap van Feyenoord naar Ajax als een vis in het water te voelen tussen zijn nieuwe ploeggenoten, tot blijdschap van de Ajax-directeur.

Overmars kreeg tijdens het EK goede referenties over Berghuis. "Ik heb met Daley Blind en Davy Klaassen over hem gebeld. Zij waren zes weken met hem op pad en gaven heel positieve feedback. Het is prettig als je een heel duidelijk beeld hebt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Berghuis bewijst zich bij Ajax als 'heel prestatiegericht'. "Elke dag bekijkt hij de data. Wat heb ik gedaan vandaag? Hij wil en moet dan bij de top 3 zitten. En die topsportmentaliteit, die we bij Dusan Tadic bijvoorbeeld ook zien, heeft hij ook. Alleen dat beeld hebben veel mensen niet van hem."

Ajax betaalde twee weken geleden 5,5 miljoen euro voor Berghuis, meer dan het contractueel vastgestelde bedrag van 4 miljoen. "Dat het snel werd afgerond en hij door de voordeur naar buiten kon, was voor mij belangrijker dan dat we vijf ton meer of minder zouden betalen", legt Overmars uit.

"Als juristen met elkaar beginnen, weet je dat je drie weken verder bent voor er een letter op papier staat. Dus toen heb ik gezegd: daar gaan we niet aan beginnen. Daarom hebben we ook iets meer betaald dan op papier stond."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws