Twente kwam uit bij PSV en Vitesse: 'We hadden een lijstje, ze stonden er hoog op'

Twente kwam uit bij PSV en Vitesse: 'We hadden een lijstje, ze stonden er hoog op'

29-07-2021 08:27
40

Lars Unnerstall moet dit seizoen Joël Drommel doen vergeten bij FC Twente. Ron Jans heeft naar eigen zeggen niets te klagen, al had de trainer ook een andere keeper op de korrel.

Twente legde de transfervrije Unnerstall al in maart vast. Hij was niet de enige kandidaat in de Grolsch Veste. "We hadden een lijstje en daar stonden Unnerstall en ook Remko Pasveer (destijds Vitesse, nu Ajax, red.) hoog op", verklapt Jans aan ESPN. "We zijn met Lars gaan praten en het was zo rond."

Jans is blij met Unnerstall. "We hadden laatst een partijvorm en dan denk je: dat is een goal. Maar die ging er dus niet in, omdat Unnerstall die bal toch nog net even pakte. En daarna nog een keer en nog een keer. Ik denk dat zijn reikwijdte, reactiesnelheid en het ballen tegenhouden bij hem echt een enorme kwaliteit is."

"Ik heb altijd gezegd dat ik weer wil spelen", vertelt Unnerstall zelf aan ESPN. "Twente was de club waar echt alles prima was, dus ik kon geen andere keuze maken." Bij PSV kreeg de Duitse doelman amper kansen. "Het was duidelijk: als de trainer (Roger Schmidt, red.) een keeper (Yvon Mvogo, red.) haalt, dan is dat niet voor de bank."