Slot legt uit: 'Ali moet dat wel beter kunnen invullen dan we vorige week deden'

Slot legt uit: 'Ali moet dat wel beter kunnen invullen dan we vorige week deden'

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 19:34do 29-07-2021 om 19:34

Laatste update: donderdag 29 juli 2021 om 19:34do 29-07-2021 om 19:34

Feyenoord-coach Arne Slot was in de eerste wedstrijd tegen FC Drita niet tevreden over zijn rechterflank, waarvan weinig gevaar kwam. Het is voor hem een belangrijke reden om donderdag in de return in De Kuip met Alireza Jahanbakhsh te starten.

"Je hebt vorige week gezien dat we aan onze rechterkant best wat problemen hadden", vertelt Slot voor de camera van ESPN. "Als je dan een speler haalt die dat goed in kan vullen, dan stel je hem ook maar gelijk op. Op trainingen vind ik dat hij een heel goede indruk maakt. Afgelopen zondag (tegen PAOK, red.) was hij nog wat onwennig. Ali heeft ook heel weinig wedstrijden gespeeld de afgelopen jaren, dan kun je niet gelijk verwachten dat hij op zijn topniveau zit. Maar ik denk wel dat hij die rechtsbuitenpositie beter moet kunnen invullen dan dat we vorige week gedaan hebben."

Slot vond Feyenoord in Kosovo te afhankelijk van de linkerkant met Luis Sinisterra. "Jahanbakhsh zorgt normaal gesproken voor veel dreiging met voorzetten en we hebben met Linssen en Til twee spelers die daarvan leven", laat hij weten.

De entree van Jahanbakhsh gaat ten koste van Naoufal Bannis. ESPN-analist Mario Been zag dat wel aankomen. "Ik vind het logisch dat Bannis naar de bank verhuist. Bannis en Róbert Bozeník vind ik niet de spitsen die Feyenoord beter maken. Vorig jaar heeft Linssen in ieder geval laten zien met zijn acht goals dat hij in staat is om te scoren. In de hiërarchie is Linssen misschien net iets verder dan die andere twee. Hopende dat er nog een spits bij gaat komen."

Het tweede duel tussen Feyenoord en Drita in de tweede voorronde van de Conference League begint om 20.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws