Eerste interview Malen in Dortmund: 'Duitsers bij PSV adviseerden mij te gaan'

Eerste interview Malen in Dortmund: 'Duitsers bij PSV adviseerden mij te gaan'

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 20:11do 29-07-2021 om 20:11

Donyell Malen kreeg van zijn Duitse ploeggenoten bij PSV het dringende advies om de overstap te maken naar Borussia Dortmund. Zij spraken lovend over Die Schwarzgelben, zegt de 22-jarige aanvaller in een interview op het clubkanaal.

Malen speelde in Eindhoven onder meer samen met Mario Götze, die zelf een verleden heeft bij Dortmund. "Ze vroegen me telkens: Ga je naar Dortmund? Dat weet ik nog niet, zei ik. Je moet zeker gaan, zeiden ze dan. Het is een heel mooie club, het stadion is geweldig."

Malen is blij dat hij nu op het veld staat bij de Bundesliga-topclub. "Ik was erg blij om met de jongens te trainen, het gevoel is goed. Ik ben nieuw hier, ik moet gewoon hard werken, doelpunten maken en assists geven. En mijn talent naar een volgend niveau brengen. Dortmund doet het altijd goed in de competitie en in de Champions League, daar moeten we op voortbouwen."

"Het is mijn doel om mij hier te ontwikkelen", stelt de Oranje-international. "Ik denk dat ik in de Bundesliga een veel betere speler kan worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws