Feyenoord ontsnapt aan blamage door drie doelpunten van Til tegen Drita

Feyenoord ontsnapt aan blamage door drie doelpunten van Til tegen Drita

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 21:55do 29-07-2021 om 21:55

Laatste update: donderdag 29 juli 2021 om 21:56do 29-07-2021 om 21:56

Feyenoord is donderdag aan een afgang ontsnapt in de tweede voorronde van de Conference League. Door drie doelpunten van Guus Til werd FC Drita met veel pijn en moeite op de knieën gedwongen: 3-2.

Met Alireza Jahanbakhsh voor het eerst aan de aftrap in een officieel duel kende Feyenoord een spectaculaire start. Dankzij doorzetten van Marcus Pedersen kwam de bal bij Orkun Kökcü, die van dichtbij op de lat schoot. Ook Drita was in de tegenaanval meteen dicht bij een treffer. Fazliu kreeg wel erg veel ruimte, maar schoot naast. Na zes minuten had Feyenoord meer geluk: na een ingestudeerde hoekschop kopte Guus Til op aangeven van Bryan Linssen raak.

Daarmee deed de ploeg van Slot nu al snel wat vorige week in Kosovo maar niet wilde lukken, maar er viel bepaald geen last van de Rotterdamse schouders. Al na elf minuten kwam Drita langszij. Leroy Fer timede helemaal verkeerd na een lange bal en Marko Simonovski profiteerde dankbaar: 1-1. Vier minuten later werd het nog erger voor het teleurstellende Feyenoord. Wéér ging Fer in de fout en ook Justin Bijlow kon Fazliu vervolgens niet van scoren houden: 1-2. Het zorgde voor gemor in De Kuip. Feyenoord kreeg daarna wel kansen, maar achterin oogde het allesbehalve waterdicht. 

In de tweede helft wist Feyenoord de druk op Drita steeds verder op te voeren. Het was Til die voor verlossing zorgde. Hij kopte uit een voorzet van Marcos Senesi knap raak. Het zorgde voor grote opluchting bij Het Legioen, maar na een korte terugspeelbal van Pedersen had Drita bijna razendsnel een antwoord. Muja kon alleen op Bijlow af, maar hij verprutste de enorme kans. Niet veel later was het weer alle hens aan dek, maar dit keer werkte Fer wild weg.

Drita, dat lange tijd geen haast had na rust, bracht Feyenoord opvallend vaak in verlegenheid. Het liep uiteindelijk met een sisser af voor de equipe van Slot, al scheelde het soms niet veel. Met zijn derde doelpunt voorkwam Til een afgang. In de derde voorronde is FC Luzern, de ploeg van Jordy Wehrmann, de tegenstander. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws