Van Dijk kan na 285 dagen weer lachen: Oranje-captain maakt rentree

29-07-2021 22:22
37

Virgil van Dijk heeft donderdag na 285 dagen zijn rentree gemaakt voor Liverpool. De aanvoerder van het Nederlands elftal kwam in het oefenduel van The Reds met Hertha BSC ruim twintig minuten voor tijd in het veld.

Van Dijk raakte op 17 oktober 2020 zwaar geblesseerd aan zijn knie na een charge van Everton-keeper Jordan Pickford. De dertigjarige verdediger miste daardoor het grootste gedeelte van het seizoen bij Liverpool, maar ook het EK met Oranje. Donderdagochtend kwam de Premier League-topclub dan eindelijk met goed nieuws: Van Dijk keerde terug in de wedstrijdselectie voor het treffen met Hertha in Innsbruck.

Na 68 minuten maakte de Nederlander daadwerkelijk zijn rentree. Hij viel samen in met Joe Gomez, die eveneens terugkeerde na een zware blessure. Overigens keek Liverpool op dat moment tegen een 3-2 achterstand aan tegen de Duitsers, waar Javairo Dilrosun aan de aftrap verscheen en Deyovaisio Zeefuik inviel. Het werd uiteindelijk 4-3. Voor de Engelsen scoorden Sadio Mané, Takumi Minamino en Alex Oxlade-Chamberlain.