'Kökcü blijft volharden in dezelfde fouten: constant balverlies lijden'

'Kökcü blijft volharden in dezelfde fouten: constant balverlies lijden'

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 22:51do 29-07-2021 om 22:51

Mario Been is allerminst te spreken over de rol van Orkun Kökcü bij Feyenoord. De spelmaker kreeg rugnummer tien toegewezen na het vertrek van Steven Berghuis naar Ajax, maar kon dat nog geen moment waarmaken.

De voormalig trainer van de Stadionclub lette tijdens de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen FC Drita goed op Kökcü. "Bijna elke bal die hij speelt is balverlies", zegt hij tijdens de ESPN-uitzending. "Elke bal wil hij moeilijker spelen en dan nóg moeilijker spelen. Dan kom je er ook niet meer uit. Je mag God op je blote knieën danken dat Til er drie in schopt."

De Turks international is 20 jaar oud, maar dat mag volgens Been geen reden meer zijn. "Hij speelt al twee of drie jaar in het eerste van Feyenoord en dan verwacht je op een gegeven moment wel iets meer. Ik kan nog steeds niet zien waar hij het verschil maakt. Hij blijft volharden in dezelfde fouten: constant balverlies lijden wat op zijn positie gewoon niet mogelijk is."

Been begreep niet dat trainer Arne Slot niet voor een ander koos. "Scorend vermogen was nul en assists is ook nul. Dan is het gewoon veel te weinig. Dan denk ik: waarom breng je Antonucci niet? Die heeft nog wat creativiteit in de kleine ruime. Kökcü is de man die mensen aan het werk moet zetten, maar hij is zó slordig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws