'Het is geweldig als al die mensen je naam scanderen, had ik nooit durven dromen'

'Het is geweldig als al die mensen je naam scanderen, had ik nooit durven dromen'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 07:00vr 30-07-2021 om 07:00

Guus Til verwacht dit seizoen nog wel meer wedstrijden die moeizaam zullen verlopen voor Feyenoord. Zijn ploeg ontsnapte tegen FC Drita, dat na de voorsprong inzakte en zelf niet meer aan voetballen dacht.

Tim van Duijn
ROTTERDAM

Til moet toegeven dat Feyenoord de problemen volledig aan zichzelf te danken heeft. Drita scoorde twee keer, maar wel na persoonlijke fouten bij Feyenoord. En het had nog erger kunnen zijn. "Door fouten van ons werden zij gevaarlijk. We waren veel te slordig", zegt Til.

"Ik denk dat we nog wel vaker tegen tegenstanders komen te staan die inzakken en op de counter gaan spelen, dus we zullen daarmee om moeten gaan. Het is een leerzame wedstrijd geweest. Het is het allerbelangrijkste dat we door zijn, maar we moeten leren van zulke tegenstanders. Veel teams zullen denken dat er wat te halen is als ze Drita hebben zien spelen. We moeten ervoor zorgen dat dat niet gaat gebeuren", analyseert Til.

Het publiek van Feyenoord ergerde zich groen en geel aan de klagende en tijdrekkende spelers van Drita, die het na de 1-2 wel prima vonden. "Dat weet je van tevoren. Met mij doet dat niet zoveel, dat is een beetje wat je verwacht. Ze komen voor, geef ze eens ongelijk. Wij zouden misschien hetzelfde hebben gedaan", zegt Til. "Ik moet zeggen dat we als team best positief bleven en de supporters bleven dat ook. Dat hielp ons enorm. Vaak zie je dat als je achterkomt, er op elkaar gezeurd wordt. Maar er hing echt een sfeer van: we gaan dit gewoon doen. Dat lukte gelukkig."

Dat Feyenoord het zo moeilijk had, is niet omdat Drita de sterren van de hemel speelde in De Kuip. Til wijt het vooral aan concentratie. "Ik vind dat we best redelijk voetballen, maar het ligt heel dicht bij elkaar: of je domineert, of je geeft kansen weg. Het is puur oplettendheid en heeft ook niets te maken met de kwaliteit van de tegenstander. Daar moeten we nog veel stappen in zetten. Of dat met deze selectie kan? Ja, daar geloof ik heilig in."

Met drie goals was Til de Man of the Match bij Feyenoord. Het publiek lijkt hem nu al in de armen te hebben gesloten. "Fantastisch, ik heb het publiek ontzettend gemist. Er is maar één stadion in Nederland waar het zo mooi is als hier, fantastisch. Dat ik een hattrick maak is voor mezelf heel fijn, maar het is pas één wedstrijd en we hebben er nog een paar te gaan, dus we moeten niet te euforisch doen. Maar het is wel een goede start."

"Het is geweldig als al die mensen je naam scanderen. Dat had ik nooit durven dromen. Het is een cliché, maar zo is het gewoon. Wat wil je nog meer? Het is de eerste hattrick in m'n carrière. Als je dit nu iedere week verwacht, ligt het verwachtingspatroon misschien iets te hoog, haha."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws