Wiegman neemt afscheid na penaltydrama: 'We hadden er nog op geoefend'

Wiegman neemt afscheid na penaltydrama: 'We hadden er nog op geoefend'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 16:30vr 30-07-2021 om 16:30

Sarina Wiegman heeft haar laatste toernooi met de Oranje Leeuwinnen niet zo kunnen afsluiten als ze wilde. De bondscoach, die bij de Engelse nationale ploeg aan de slag gaat, reikte met haar ploeg tot de kwartfinales van het Olympisch voetbaltoernooi.

Daarin werd vrijdag na strafschoppen van wereldkampioen Verenigde Staten verloren en dat deed haar ontzettend pijn. "We kwamen er tijdens de wedstrijd steeds beter in", zei ze na afloop tegenover de NOS. "Ik had ook het gevoel dat we beter waren dan Amerika. Ik kan niemand iets verwijten, want iedereen heeft alles gegeven."

Uiteindelijk werd het verschil op strafschoppen gemaakt. De Oranjevrouwen hadden de beschikking over veel data en dachten te weten waar de Amerikaanse voetbalsters hun ballen zouden schieten. Het liep anders. "We hebben op strafschoppen geoefend", liet Wiegman optekenen. "Maar dit is het dan. En dat is echt heel erg jammer."

Vivianne Miedema maakte tijdens de 90 minuten reguliere speeltijd twee doelpunten, maar miste in de serie vanaf elf meter. Lieke Martens kreeg de grootste kans om Oranje naar de halve finales te schieten. Zij mocht in minuut 83 vanaf de strafschopstip aanleggen, maar faalde jammerlijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws