Feyenoord-versterkingen bittere noodzaak: 'Ik werd er gewoon treurig van'

Feyenoord-versterkingen bittere noodzaak: 'Ik werd er gewoon treurig van'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 21:16vr 30-07-2021 om 21:16

Rinus Israël ziet dat versterkingen bittere noodzaak zijn voor Feyenoord. De ploeg van coach Arne Slot had donderdag de handen vol aan het bescheiden FC Drita uit Kosovo (3-2).

"Als Feyenoord in de competitie zo speelt als nu, ga je met name tegen de kleinere, afwachtende Eredivisie-clubs in de problemen komen", stelt Israël tegen het Algemeen Dagblad. "Allemaal leuk, hoor, de aanval zoeken. Maar als bijna elke tegenaanval fataal is, dupeer je jezelf gewoon. Als ik trainer van Feyenoord was, zou ik echt met meer mensen achter de bal gaan spelen."

Volgens de clubicoon gaat Feyenoord anders te vaak in het mes lopen. Slot krijgt wel de beschikking over de Oostenrijkse verdediger Gernot Trauner, terwijl investeerders onder meer de komst van Joey Veerman mogelijk moeten maken. Israël twijfelt of het genoeg is. "Als je ziet hoe weinig Orkun Kökçü brengt, hoe matig Marcus Pedersen speelde tegen Drita en dat op de spitspositie geen pure spits speelt in de persoon van Bryan Linssen, is dat heel zorgwekkend. Ik werd er gewoon treurig van. Er moeten snel twee, drie directe versterkingen bij."

"Doe je niets, dan speel je dit seizoen helemaal nergens voor", waarschuwt de oud-verdediger. "Het is namelijk niet eens onwil van dit elftal. Integendeel. Ze speelden voor hun leven tegen Drita. Het probleem is gewoon een gebrek aan kwaliteit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Feyenoord met Trauner en Veerman wel een titelkandidaat?

Ja
14%
Nee
86%
(1961 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws