Ten Hag: 'Dat is een voordeel dat Steven heeft, meer dan bijvoorbeeld Ziyech'

Ten Hag: 'Dat is een voordeel dat Steven heeft, meer dan bijvoorbeeld Ziyech'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 23:21vr 30-07-2021 om 23:21

Ajax-trainer Erik ten Hag wil zijn selectie graag versterken met een aanvaller met diepte in zijn spel, maar ook Steven Berghuis voldoet volgens hem aan dat profiel. De van Feyenoord overgekomen rechtsbuiten moet de concurrentie aangaan met Antony.

Ten Hag stelt in gesprek met Voetbal International dat de Oranje-international en de Braziliaan andere types zijn. "Als hij precies hetzelfde was geweest, hadden we hem ook niet gehaald. Maar Steven brengt weer andere kwaliteiten met zich mee. Zijn grootste kwaliteit is in mijn ogen zijn creativiteit, gekoppeld aan heel veel rendement. De positie rechts voorin is zijn beste plek, maar hij kan ook op andere posities spelen, net zoals Antony en David Neres."

Ten Hag denkt dat de drie ook samen kunnen spelen. "Ik zie in ieder geval heel veel creativiteit en gogme in onze aanval. Spelers die veel bezig zijn om ruimtes voor elkaar te creëren, die elkaar aanvoelen, zoals in het verleden ook met bijvoorbeeld Dusan Tadic en Hakim Ziyech het geval was. Het voordeel van Steven is dat hij ook over diepgang zonder bal beschikt, meer dan bijvoorbeeld Hakim in het verleden. Zoals je deze week ook op trainingen hebt gezien, maakt Steven ook veel loopacties zonder bal. Daar zijn we ook gericht mee bezig met hem."

"Bij Feyenoord kwam inderdaad wel veel in de bal, maar dat heeft ook met de ploeg te maken. Daar moest hij zelf ook vaak het aanvalsspel vorm geven, maar hier kan hij hoger op het veld in balbezit komen", legt de Ajax-trainer uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Berghuis een succes bij Ajax?

Ja
45%
Nee
55%
(13442 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws