Bayern-directeur: 'Zirkzee gaat geweldige carrière tegemoet, hij krijgt een kans'

Bayern-directeur: 'Zirkzee gaat geweldige carrière tegemoet, hij krijgt een kans'

31-07-2021 12:40
22

Joshua Zirkzee komt er voorlopig niet aan te pas bij Bayern München, maar de Bundesliga-kampioen heeft nog altijd veel vertrouwen in de Nederlandse spits. Dat benadrukt technisch directeur Hasan Salihamidzic, die zeer lovend is.

"Hij gaat een gigantische carrière tegemoet", zegt de Bosnische oud-voetballer in gesprek met BILD. "Het is een geweldige jongen. We gaan hier goed op hem letten, hij krijgt hier een kans." Of Salihamidzic al op dit seizoen doelt, is de vraag. Anderlecht en Hellas Verona zouden Zirkzee op huurbasis over willen nemen van Bayern, zo meldden respectievelijk Voetbal International en Sky Sport Italia.

De voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Feyenoord beleefde afgelopen seizoen een weinig succesvolle verhuurperiode bij Parma. Mede door een blessure kwam hij in een halfjaar tijd niet verder dan vier invalbeurten in de Serie A. Deze voorbereiding draait Zirkzee met de selectie van trainer Julian Nagelsmann mee. Voorlopig viel hij vooral op met zijn misser tegen Ajax.

Naast Robert Lewandowski weet Zirkzee ook Eric Maxim Choupo-Moting voor zich in de pikorde bij Der Rekordmeister.

No Poll