Ex-speler van AZ, Sparta en Heracles dwingt geen contract af bij Go Ahead

Ex-speler van AZ, Sparta en Heracles dwingt geen contract af bij Go Ahead

31-07-2021 13:18
18

Go Ahead Eagles gaat niet in zee met Dabney Dos Santos. De 25-jarige aanvallende middenvelder was op proef bij de Deventenaren, maar heeft onvoldoende indruk weten te maken om een contract te versieren.

'Na een stage van drie weken is na overleg met Dabney dos Santos besloten om het Eredivisie-seizoen 2021/2022 niet samen in te gaan', schrijft Go Ahead zaterdag op Twitter. De geboren Amsterdammer van Kaapverdische afkomst is transfervrij sinds zijn vertrek bij het Moldavische FC Sheriff Tiraspol deze zomer. Hij was één seizoen actief in Oost-Europa.

Dos Santos stond in de jeugd van AZ nog te boek als groot talent. Hij debuteerde in 2014 al op jonge leeftijd in het eerste elftal, maar een echte doorbraak bleef verolgens uit. De Alkmaarders verhuurden hem aan Sparta, voordat hij definitief de overstap maakte naar Heracles Almelo. Ook daar veroverde de spelmaker geen basisplaats. Desondanks speelde Dos Santos inmiddels 131 duels in de Eredivisie, waarin hij goed was voor twaalf doelpunten en 24 assists.