'Dumfries wil 'hiërarchie en dynamiek' niet verstoren en traint voor zichzelf'

'Dumfries wil 'hiërarchie en dynamiek' niet verstoren en traint voor zichzelf'

Gepubliceerd: zaterdag 31 juli 2021 om 17:06za 31-07-2021 om 17:06

Niet alleen Mohamed Ihattaren, ook Denzel Dumfries traint voorlopig individueel bij PSV. De rechtsback doet dat echter uit eigen beweging, bericht het Eindhovens Dagblad zaterdagmiddag.

Dumfries leek na het EK een transfer te gaan maken en kreeg van PSV ook de ruimte om hier werk van te maken. De aanvoerder werd naar verluidt gevolgd door Internazionale en Everton, maar concrete interesse bleef uit. Inmiddels wordt hij weer op De Herdgang verwacht, maar Dumfries zal nog niet aansluiten bij de rest van de selectie.

PSV werkt toe naar het Champions League-tweeluik met FC Midtjylland en de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax. Dumfries wil tot die tijd 'de huidige hiërarchie en groepsdynamiek' op De Herdgang niet verstoren, aldus het ED. De rechtsback heeft daarom – in samenspraak met PSV-directeur John de Jong en trainer Roger Schmidt – besloten om voorlopig voor zichzelf te trainen. Als Dumfries na de wedstrijden tegen Midtjylland nog steeds niet weg is, wordt er mogelijk gekeken naar een geschikt moment om weer aan te sluiten. De heen- en terugwedstrijden tegen de Denen staan gepland voor 3 en 10 augustus.

Mohamed Ihattaren traint voorlopig ook voor zichzelf, werd eerder op de zaterdag duidelijk. De spelmaker is door PSV uit de selectie gezet, nadat hij een aantal 'afspraken met de club niet is nagekomen'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws