'Memphis had er een hekel aan om tegenover mij op de training te staan'

'Memphis had er een hekel aan om tegenover mij op de training te staan'

Gepubliceerd: zaterdag 31 juli 2021 om 17:27za 31-07-2021 om 17:27

Daan Disveld was in 2011 de aanvoerder van Oranje O17, dat zich in Servië tot Europees kampioen in zijn leeftijdscategorie kroonde. Dat team herbergde een groot aantal spelers die later door zijn gebroken als prof: Disveld weet nog dat een aantal ploeggenoten destijds al erg ver waren in fysiek opzicht.

De in Lent geboren rechtsback omschrijft zichzelf als 'stevig gebouwde jongen', maar moest zijn meerdere erkennen in Memphis Depay. "Dat was echt 'puur spier' bij hem. Volgens mij zat hij toen al dag en nacht in het krachthonk. Echt wel bizar, hoe hij er toen al voor leefde", vertelt hij in De Gouden Jongens Podcast. Disveld sliep bovendien wel eens met Karim Rekik op de kamer. "Ik weet nog dat hij honderd push-ups per avond deed, voordat hij ging slapen. Ik weet niet waarom, maar dat vergeet ik nooit meer."

Disveld is uiteindelijk via NEC en FC Den Bosch uit het betaald voetbal verdwenen, maar was in de Oranje-jeugd een gewaardeerde kracht. Memphis stond niet graag tegenover hem op de training, weet hij nog. "Hij had er altijd een hekel aan om tegen mij te staan. Hij dacht: lekker trainen, beetje voetballen, balletje aannemen, dribbelen en zo. Maar ik klapte erop. Ik moest ook wel, want anders werd ik helemaal overlopen."

De rechtsback stond toen samen met Rekik, Terence Kongolo en Jetro Willems achterin en moest voor de balans zorgen. "Want Willems was alleen maar aanvallend. Dus het enige wat ik hoefde te doen, was twee of drie keer per helft eroverheen klappen en voor de rest alleen maar controleren, verdedigen en de restverdediging neerzetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws