Ihattaren-bom gebarsten: Hij had oorpijn, ging in de selectie rond

Ihattaren-bom gebarsten: "Hij had oorpijn, ging in de selectie rond"

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 07:58zo 01-08-2021 om 07:58

Mohamed Ihattaren is voor onbepaalde tijd uit beeld bij PSV en heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor de Eindhovenaren gespeeld: de negentienjarige linkspoot is uit de selectie gezet, werd zaterdag bekend. Clubwatcher Rik Elfrink sluit niet uit dat beide partijen zich alsnog gaan verzoenen, maar dan lijkt de bal wel bij Ihattaren te liggen.

De geboren Utrechter botste al vaker met trainer Roger Schmidt en is opnieuw in opspraak geraakt. "Ze weten eigenlijk niet meer zo goed wat ze met hem aan moeten. Afgelopen week is de bom eigenlijk gebarsten", vertelt Elfrink zaterdagavond in De Oranjezomer. "Hij was ziekgemeld en toen is hij naar Mino Raiola (zijn zaakwaarnemer, red.) gevlogen. Hij had oorpijn, ging in de selectie rond. Maar hij was wel fit genoeg om daarheen te vliegen..."

De journalist van het Eindhovens Dagblad vermoedt dat het kamp-Ihattaren een transfer wil forceren. "En dat moet ook voor zo min mogelijk geld gebeuren: tenminste, vanuit hun zijde. PSV wil er natuurlijk nog een bedrag uit halen en dat is moeilijk op deze manier", aldus Elfrink. "Deze jongen is ooit twintig miljoen waard geweest. Maar als ze nu vijf of zes miljoen krijgen, dan zijn ze er al heel blij mee."

"Wil hij alsnog voor zijn kansen gaan?"
PSV is zuinig geweest op de talentvolle linkspoot, maar de maat lijkt nu vol. "Er zit een goed hart in, daar is iedereen van overtuigd. Alleen: die jongen heeft het heel moeilijk met zichzelf. Hij lijkt ook heel laat te puberen, op de een of andere manier, veel grillen. Zijn familie probeert hem natuurlijk wel op sleeptouw te nemen, maar ook daar zijn ze het niet altijd eens. Het is gewoon een heel moeilijke situatie."

Mogelijk volgt er in de loop van augustus nog een transfer. "Ik denk dat ze tot 1 september gaan kijken: kunnen we hem verkopen? En als dat niet lukt, dan ontstaat er een nieuwe situatie. En dan zullen ze kijken: heeft hij zijn leven gebeterd? Wil hij alsnog voor zijn kansen gaan? En dat zal wel moeten op een gegeven moment."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt het nog goed met PSV en Ihattaren?

Ja
5%
Nee
95%
(6647 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws