Kluivert en Rosario pakken meteen hoofdrol bij Nice: 'Veelbelovende indruk'

01-08-2021 10:55 Laatste update: 10:56
47

Justin Kluivert en Pablo Rosario hebben indruk gemaakt tijdens hun eerste oefenwedstrijd voor OGC Nice. De Fransen speelden met 1-1 gelijk tegen AC Milan en het duo imponeerde de aanwezige pers.

Les Aiglons speelden tegen Milan in een 4-4-2-formatie, waarbij Rosario één van de twee centrale middenvelders was en Kluivert als aanvallende linkermiddenvelder opgesteld stond. Amine Gouiri zette Nice in de tweede helft op voorsprong vanaf de penaltystip en even later maakte Olivier Giroud er 1-1 van. In die score kwam geen verandering meer.

De Nederlanders hadden op dat moment al indruk gemaakt. De aanwezige verslaggever van L'Équipe heeft dit seizoen hoge verwachtingen van Kluivert. 'In die ene helft die hij speelde kon hij al laten zien wat hij toevoegt aan dit elftal: beweging, precisie en creativiteit. Zelfs zonder al te veel ritme kan hij de één-op-één aangaan en daarmee creëerde hij kansen voor andere aanvallers.'

Het lokale Nice Matin, dat het nieuws over de belangstelling in de Nederlandse spelers voor het eerst bracht, kraakte ook positieve noten. 'De nieuwkomers uit Nederland, Justin Kluivert en Pablo Rosario, maakten een goede en veelbelovende indruk tijdens hun eerste officieuze optreden voor Nice. Zij waren onderdeel van de vele pluspunten bij Nice."

De van Roma gehuurde aanvaller deed alleen in de eerste helft mee, terwijl Rosario de negentig minuten vol mocht maken. Calvin Stengs was niet van de partij en volgens trainer Christophe Galtier lag dat aan een spierblessure die de van AZ overgekomen aanvaller opgelopen heeft. Het is niet duidelijk hoe lang hij uit de roulatie is.